četvrtak, 15. siječnja 2015.

Štrudla sa makom i suvim grožđem


Sastojci

Za testo:

oko 900 g brašna
1 kockica kvasca
prstohvat soli
0,5 l mleka
3 jajeta
1 šoljica ulja
1 šaka šećera

Za nadev:

400 g maka
3 dl mleka
200 g suvog groždja
200 g šećera



Priprema

1 U posudu staviti brašno, napraviti rupu i u nju izmrviti kvasac, dodati so, mlako mleko, ulupana jaja i ulje.

2 Kada počne da se diže, dodati šaku šećera i zamesiti testo, da se odvaja od ivica, ne prečvrsto.

3 Ostaviti testo da se diže. Od nadošlog testa, razviti dve kore i puniti filom od maka...možete po želji filovati i džemom i sl.
4 Fil: Mak pomešati sa šećerom i suvim groždjem i preliti mlekom, da smesa ne bude retka.
5 Najbolje testo razviti na pobrašnjenu krpu, kako bi ga lakše savili u rolat.
6 Peći na 180 C 50 minuta.

Recepti.com