nedjelja, 4. siječnja 2015.

Torta s Guinnesom


Sastojci:
Biskvit
.       250 ml vode
250 g maslaca
75 g kakao u prahu
400 g šećera
140 ml kajmaka
2 jaja
1 paket vanilijin šećer, bourbon
275 g brašno
Fil:
1 žličica sode bikarbone
300 g svježi sir
150 g šećer u prahu
Pećnicu zagrijati na 180°, kalup za kolače (23 cm) namastiti i pobrašniti.
Sipajte vodu u veliki lonac i dodajte maslac. Lagano otopiti maslac pa skiniti lonac s vatre, umiješati kakao i šećer.
Izmiksati kajmak, jaja i vanilijin šećer i to dodati u vodenu masu. Polako umiješati brašno i natron dok tijesto ne postane glatko – nemojte previše miješati!
Uliti tijesto u kalup i peći kolač oko 45 minuta. Kolač se mora hladiti oko sat vremena.
Svježi sir izmiješati da bude gladak i mekan. Dodati šećer u prahu. Namazati kolač smjesom sira i šećera i čuvati ga u hladnjaku.

kanditdessertchef.com