nedjelja, 4. siječnja 2015.

Mozart šnite



Sastojci:
Biskvit
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 jaja
  • 3 rebra Kandit Dessert Chef čokolada za kuhanje
  • 60 g mljevenih oraha
  • 125 ml vruće vode
  • 125 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Nadjev
  • 1 šalica crne kave
  • 2 šalice vrhnja (500 ml)
  • šećer u prahu
  • liker od jaja
Žumanjak, šećer, vanilijin šećer i vruću vodu promiješati da bude pjenasto. Dodati ulje, orahe i čokoladu. Umiješati brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Masu peći na 160 stupanja 20 do 25 minuta.
Topli kolač preliti šalicom kave s malo ruma.
Priredite šlag i namažite ohlađen kolač. Dekorirate šnitu s likerom od jaja i kakao preljevom.
kanditdessertchef.com