petak, 27. ožujka 2015.

NAJMEKŠE BRESKVE

Naslov nimalo ne laže. Proučila sam valjda sve recepte ovdje ali ovo je prvi bez jaja. Kad su gotove tope se u ustima...doslovno. 

Sastojci 
Tijesto čaša mlijeka čaša ulja čaša šećera prašak za pecivo vanilin šećer oštro brašno prema potrebi Krema 0,5 l mlijeka 4 žlice oštrog brašna 2,5 žlice šećera 8 dag čokolade orasi (količina prema želji) mrvice izdubljenog tijesta

Priprema


u zdjelu uliti mlijeko. šećer. ulje. vanilin šećer i prašak za pecivo. Izmiješati da se šećer malo rastopi. Postepeno dodavati oštro brašno. Dodavati ga do tog trenutka kada se tijesto prestane lijepiti za prst. Najbolje je miješati kuhačom. Kada se postigne da se tijesto više ne lijepi za prst zdjelu prekriti krpom i ostaviti sat vremena. Malom žličicom uzimati male količine tijesta i vlažnim rukama oblikovati malene kuglice, veličine otprilike kao lješnjak. Slagati na lim obložen papirom za pečenje na udaljenosti od 3 cm jer nabubre dok se peku. Kad se ispeku ostaviti da se ohlade i zatim izdupsti sredinu.



izvor : www.coolinarika.com