subota, 9. svibnja 2015.

Kolač delikates

Predivan kolač sa orasima, mekim biskvitom i još jednom kremom o žumanaca, pa sve začinjeno rendanom čokoladom.


Kakao kora :
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike vrele vode
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
Krem 1:
  • 250 g mlevenih oraha
  • 150  ml mleka   
  • 250 g šećera u prahu
Krem 2:
  • 4 jajeta
  • 9 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 250 gr margarina
Dekoracija:
  • 50 g čokolade za kuvanje, izrendane
Priprema:
Ulupajte penasto belana pa dodavajte šećer i umutite u jak šne.
Postepeno dodavajte žumanca, postepeno ulje pa vrelu vodu uz miksiranje.
Na kraju dodajte brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo.
Istresite sve u tepsiju velicine otprilike 25cm x 35cm i stavite da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Proverite.
Šećer u prahu rastvorite u 150ml smese koju odaberete pa dodajte orahe.
Ovu smesu nanesite preko pečene i ohladjene kore koja ostaje u tepsiji u kojoj se pekla.
Stavite na paru jaja, šećer i kakao pa mešajte dok se krem ne zgusne, pa ostavite das e ohladi.
Ulupajte margarin sobne temperature da bude penast pa mu postepeno dodavajte ohladjen krem i miksirajte.
Ovaj krem nanesite  preko smese od oraha.
Odgore pospite narendanom čokoladom i ostavite sve zajedno bar 3h da odstoji pa poslužite.
brzikolaci.com