subota, 2. svibnja 2015.

Rozen torta

Jednostavno i brzo pripremite rozen kolač sa kupovnim korama kada prirpemate sitne kolače raznih vrsta. Zašto sa kupovnim? Ja ne vidim nikakvu razliku, pravila sam ja i domaće ali oduzima mnogo vremena i nema razlike, ove su idealno i pečene i sečene, dok za domaće morate imati dosta iskustva da bi ih idealno napravili, plus se sa kupovnim skraćuje vreme pravljenja nekoliko puta.


Sastojci:
  • 1 pakovanje gotvoih rozen kora od 500 gr ( 8 komada )
  • 300 gr  šećera
  • 300 ml mleka
  • 300 gr mlevenih oraha
  • 220 gr margarina

Za glazuru:
  • 300 gr šećera u prahu
  • 5 kašika vrele vode
  • 2 kašike ulja
  • 15 kaši ekstrata od maline ili tečne prehrambene boje ako ne želite ukus maline u glazuri

Priprema:
Ušpinovati vodu i šećer.
Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa skloniti sa vatre i dodati margarin, zatim mešajte dok se ne otopi, pa dodajte mlevene orahe i sjedinite.
Prohladiti pa mazati kore, zadnja ostaje čista.
Ostavite prvo rozen torticu bez glazure poklopljenu tepsijom malo u frižider, 30 minuta, pa zatim prirpemajte glazuru.
Ja glazuru pravim tako što sve sjedinim.
Ulju dodam vrelu vodu, pa šećer, umutim i na kraju dodam ekstrat ili boju i opet umutim.
Smesa treba da je gušća od jogurta, ali još uvek malo tečna.
Istresite smesu na tortu i poravnajte ravnim nožem.
Ostavite 30 minuta tortu u frižider da se stegne glazura, zatim možete da je čuvate na suvom i hladnijem mestu poput ostave, ne treba da bude u frižideru.
Najbolje je poslužiti sutradan.
Prijatno.
brzikolaci.com