ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Biskoti sa limunom i suhim višnjama



Sastojci:

200 g brašna
70 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 kašičice praška za pecivo
naribana korica limuna
50 ml ulja
100 g suhih višanja (brusnica, kajsija i dr.)



Priprema:

Izmiješajte sve sastojke da dobijete glatku smjesu. Oblikujte veknicu i prebacite na pleh od rerne. Malo spritisnite dlanovima tako da dobije oblik pravougaonika. 


Pecite dvadesetak minuta na 180 C. Kolač treba tek blago da zarumeni na ivicama. Zatim, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Isjecite ukoso na šnitice debljine 1 cm. Poredajte ih na pleh preko papira za pečenje i pecite još 10-15 minuta da se fino osuše. Keksiće možete čuvati u kutiji desetak dana i grickati uz čaj.

kuhinjica-mignone.blogspot.com