ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Jogurt torta

Vrijeme pripreme:
15 min
Sastojci za kalup promjera 26 cm:
  • 100 g piškota ili petit keksi
  • 3 čvrsta jogurta
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 2 želatine (ukupno dovoljne za 1 litru tekućine)
  • 2 žlice šećera u prahu ili 4 žice meda
  • 250 g voća – ja sam koristila višnje iz kompota

Priprema:
Na dno kalupa poslagati kekse ili piškota. Na njih poslagati voće i malo zaliti sokom iz kompota ili mlijekom, ako niste koristili kompot. Nemojte previše močiti da ne bude gnjecavo.
Zatim pripremite želatinu prema uputama s vrećice. Kada je želatina spremna, u nju umiješajte jogurt. U posebnoj posudi istucite vrhnje u šlag, dodajte šećer ili med i pomiješajte skupa sa smjesom želatine i jogurta.
Izlijte pola kreme na kekse, zatim poslažite još jedan red voća i na kraju izlijte ostatak kreme. Ukrasite voćem i stavite u hladnjak barem 4 sata da se dobro stegne.

mljac.com.hr