Vrijeme pripreme:
20 min
Sastojci za 5 većih zdjelica:
- 1 puding bourbon vanilija
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 kompot od breskvi
- 125 g piškota
- mlijeko i rum za umakanje piškota
- listići svježe mente za dekoraciju
Priprema:
Prvo skuhajte puding sa 4 dcl mlijeka da bude malo gušći. Ja sam stavila i malo manje šećera jer su breskve dovoljno slatke.
Nakon toga umutite vrhnje za šlag. Kada se puding dobro ohladio, pomiješajte ga s umućenim vrhnjem tako da dobijete jednoličnu, kremastu masu.
Nakon toga umutite vrhnje za šlag. Kada se puding dobro ohladio, pomiješajte ga s umućenim vrhnjem tako da dobijete jednoličnu, kremastu masu.
U tanjuru pomiješajte 1 dcl mlijeka s 1 žlicom ruma (ili više, ako volite rum). Umačite piškote ( sa svake strane cca 3 sekunde da ne budu pregnjecave). Piškote istrgajte na komadiće i stavite na dno zdjelice.
Breksve iz kompota narežite na sitne komadiće i poslažite na piškote. Zatim stavite kremu. Slažite slojeve dok imate materijala. Na vrh stavite kremu i ukrasite listićima svježe mente.
Pustite da se dobro ohladi i uživajte.
mljac.com.hr