Sastojci:
300g Plazma keksa (u komadu)
200g Eurokrema
2 pudinga od vanile
9 kašika brašna
9 kašika šećera
1 l mlijeka
2 žumanceta
100g čokolade za kuhanje
1 velilka kesa mini kroasana od čokolade + jedna mala (ili 3 male kese)
250g margarina
200g šlaga
200ml soka od pomorandže (ili Fante)
Priprema:
Pomiješati brašno sa praškom za puding. Umutiti žumanca sa mlijekom i šećerom. Polako uliti smjesu u brašno (sa pudingom). Sve dobro izmješati i kuhati na laganoj vatri. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250g margarina i dodati ohlađenom filu. Umutiti mikserom. Smjesu podijeliti na dva djela i u jedan dio dodati 100g rastopljene čokolade za kuhanje. (Trik da se keks ne zalijepi za podlogu...). Podlogu na koji se reda keks poprskati vodom. Vodu istresti i posuti podlogu kristal šećerom.