ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Pjenasta čokoladna torta



Sastojci:
– 200g keksa s čokoladom po izboru
– 100g maslaca
– 500g mascarpone sira
– 500ml slatke pavlake
– 200ml kisele pavlake
– 250g čokolade za kuhanje
– 2 kašičice kakaa
– 100g šećera u prahu
– 2 kesice goveđeg želatina


Priprema

Samljeti keks, otopiti maslac i pomiješati. Na dno kalupa za torte koji je obložen papirom ubaciti keks i ostaviti sa strane (ne u frižider/hladnjak). Na pari otopiti čokoladu, goveđi želatin namočiti hladnom vodom i ostaviti da nabubri. 


U mascarpone mikserom umiješajte šećer, kiselu pavlaku i kakao, a zatim i otopljenu čokoladu. Goveđi želatin otopite na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti. U smjesu od mascarponea i čokolade mikserom umiješati goveđi želatin i dodati šlag, a zatim sve varjačom mutiti. Kremu izliti na keks te staviti u frižider da prenoći.
Služiti sa malinama, jagodama ili nekim drugim šumskim voćem.


Kuhajtesanama.org