ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Rolada od naranče

Vrijeme pripreme:
20 min
Sastojci:
Biskvit:
  • 4 žumanjka
  • 4 bjelanjka
  • 70g šećera za žutanjke
  • 25g šećera za bjelanjke
  • 1  žlica meda
  • korica od pola naranče
  • 55g glatkog brašna
  • 50g gustina
Krema:
  • 2 bourbon pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • sok od pola naranče
  • 2 žlice šećera
  • korica pola naranče
  • 125 g maslaca
  • 2 žlice marmelade od naranče (može i neke druge ako imate)

Priprema:
Biskvit:
Miksati žutanjke, šećer, koricu naranče i med dok ne dobijete gustu, jednoličnu masu. Zatim izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg s malo soli i šećerom.  Pomiješati brašno i gustin u posebnu posudu. Zatim lagano kuhačom u žutanjke naizmjence dodavati bjelanjke pa brašno s gustinom. Lagano miješati kuhačom da ostane pjenasto i prozračno. Staviti na papir za pečenje u tepsiju veličine cca 40x30cm. Peći na 220 stupnjeva, 5 min. Tijesto pečeno na većoj temperaturi, kratko vrijeme ostaje mekano i lako je za motanje. Kada izvadite tijesto iz pećnice, pustite da se malo ohladi i skupa s papirom zamotajte. Pustite da se hladi dok radite kremu.
Krema:
Izmjeriti 500ml mlijeka i staviti na štednjak da se grije. Izvaditi 6-7 žlica mlijeka i razmutiti puding sa šećerom. Dodati i sok od naranče i narančinu koricu. Kada je mlijeko vruće, dodati razmućeni puding. Kuhati par minuta da se stegne. Skinuti sa štednjaka i staviti hladiti. U ohlađeno dodati maslac i 2 žlice marmelade. Maslac prije stavljanja u kremu najbolje pustiti van hladnjaka da se malo otopi, jer tada ne ostaju grudice u kremi. Sve skupa dobro izmiksati da bude kremasto. Namazati kremu na biskvit i zarolati roladu. Pustiti da se ohladi, najbolje preko noći.

 mljac.com.hr