ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Keksi s komadićima čokolade

Vrijeme pripreme:

45 min + 1 sat odmora tijesta u hladnjaku

Sastojci:

225 g maslaca
280 g glatkog brašna
2 jaja
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
180 g šećera
1 vanilin šećer
220 g tamne čokolade

Priprema:

Prvo isjeckajte čokoladu na kockice. Zatim pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte omekšali maslac. U posebnoj posudi prosijte brašno pomiješano sa solju i sodom bikarbonom i dodajte u ostatak smjese. Na kraju dodajte čokoladu i pomiješajte sve skupa.

Oblikujte loptice veličine malo većeg oraha i prstom ih samo malo spljoštite s gornje strane. Poslažite ih u teosiju sa dosta razmaka jer će se prilikom pečenja dosta raširiti.

Pecite ih 13-15 min na temperaturi od 180 stupnjeva. Čim malo poprime boju, izvadite ih, jer ako ostanu u pećnici i minutu previše, postat će tvrdi i gorkasti.

Poslužite uz šalicu mlijeka ili čaja i uživajte u ovim pomalo kišnim danima.

mljac.com.hr