utorak, 1. prosinca 2015.

Prhki kolač s kremastom čokoladom



Sastojci za prhko tijesto:
x 300g brašna,
x 1 jaje
x 100g maslaca/margarina,
x 100g šećera,
x 1 vanilin šećer,
x 1 žličica praška za pecivo.

Sastojci za nadjev:
x 200g gorke čokolade,
x 200ml slatkog v rhnja,
x 1 jaje,
x 125 g svježeg krem sira,
x 1 žličica gustina.

Priprema:
1. Gorku čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi.
2. Pomiješati brašno s praškom za pecivo te dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom, jaje i maslac. Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku oko pola sata.
3. U međuvremenu pripremiti nadjev. Jaje pomiješati s krem sirom te dodati slatko vrhnje, otopljenu čokoladu i gustin.
4. Tijesto ravnomjerno rasporediti po limu te preliti nadjevom. Peći na 180C oko 40 minuta.