Sastojci:
Biskvit:
-4 jaja
-100 g šećera
-125 g maslaca
-4 žlice oštrog brašna
-1 žlica kakaa
-1/2 praška za pecivo
-100 g čokolade za kuhanje
Preljev:
-150-200 ml mlijeka običnog ili čokoladnog
Ganache krema:
-500 ml vrhnja za šlag (z-bregov)
-250 g mliječne čokolade
Priprema:
Žumanjke tući sa šećerom pjenasto pa dodati brašno prosijano sa praškom za pecivo i kakaom.
Posebno, na laganoj vatri, otopiti maslac sa izlomljenom čokoladom (ne kuhati, samo da se sve rastopi) i mlako pomalo dodavati žumanjcima stalno miješajući.
Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izliti u kalup za torte ili tepsiju čije je dno obloženo papirom za pečenje, bočne stijenke kalupa ne mazati, pa peći na 180"C, 30-40 minuta.
Pečeno je kad čačkalica izađe iz biskvita suha.
Pečen biskvit zaliti običnim ili čokoladnim mlijekom (toplim).
Ganache krema:
Na laganoj vatri zagrijavati slatko vrhnje sa izlomljenom mliječnom čokoladom do pred vrenje, stalno miješajući (ne smije uzavreti).
Maknuti sa vatre i prohladiti povremeno miješajući da se po vrhu kreme ne stvori korica, pa izliti po toplom biskvitu.
Ohladiti, pa spremiti u hladnjak da se krema dobro stisne.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Biskvit:
-4 jaja
-100 g šećera
-125 g maslaca
-4 žlice oštrog brašna
-1 žlica kakaa
-1/2 praška za pecivo
-100 g čokolade za kuhanje
Preljev:
-150-200 ml mlijeka običnog ili čokoladnog
Ganache krema:
-500 ml vrhnja za šlag (z-bregov)
-250 g mliječne čokolade
Priprema:
Žumanjke tući sa šećerom pjenasto pa dodati brašno prosijano sa praškom za pecivo i kakaom.
Posebno, na laganoj vatri, otopiti maslac sa izlomljenom čokoladom (ne kuhati, samo da se sve rastopi) i mlako pomalo dodavati žumanjcima stalno miješajući.
Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izliti u kalup za torte ili tepsiju čije je dno obloženo papirom za pečenje, bočne stijenke kalupa ne mazati, pa peći na 180"C, 30-40 minuta.
Pečeno je kad čačkalica izađe iz biskvita suha.
Pečen biskvit zaliti običnim ili čokoladnim mlijekom (toplim).
Ganache krema:
Na laganoj vatri zagrijavati slatko vrhnje sa izlomljenom mliječnom čokoladom do pred vrenje, stalno miješajući (ne smije uzavreti).
Maknuti sa vatre i prohladiti povremeno miješajući da se po vrhu kreme ne stvori korica, pa izliti po toplom biskvitu.
Ohladiti, pa spremiti u hladnjak da se krema dobro stisne.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com