BISKVIT:.
6 jaja
6 kasika secera
3,5 kasike brasna
1,5 kasika kakaa
Za fil
250 g maslaca
200 g secera u prahu
100 g Club cokolade
2 jaja
Glazura
100 g Club cokolade
3 kasike ulja
PRIPREMA:
Umutiti snijeg od bjelanjaka, dodati secer, jedno po jedno zumance i na kraju pazljivo umijesati brasno i kakao
Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru.
Gotovu koru odmah izvaditi na vlaznu platnenu salvetu i uviti u rolat.
U medjuvremenu pripremiti fil: umutiti pjenasto maslac sa secerom u prahu.
Dodati zumanca rastopljenu cokoladu i na kraju snijeg od belanjaka. sve dobro umutiti mikserom.
Kad se kora ohladila, premazati pripremljenim filom
, ponovo zaviti u rolat i odgore premazati tanko sa malo fila.
Ostaviti da se dobro ohladi i preliti glazurom od cokolade. Po zelji, ukrasiti sa malo bijele čokolade.
ENITA BCANINOVIC
https://www.facebook.com/laganini.vispak