četvrtak, 18. prosinca 2014.

Torta, kolač s jabukama

Uzeti kg jabuka oguliti ih, i isjeci na ploske tanje, staviti ih u serpu 28 ili 30 i na njih staviti cimeta po zelji i secera prst iznad jabuka...staviti da se polako uspinuju, dobiju divno zlatno zutu boju. 
U međuvremenu pripremiti sljedece:
4 jaja, 5 kasika secera, 2 solje oraha, 5 kasika ulja, 2 kasike prezli, 1 kasiku brasna i jedan Laganini prasak za pecivo. 


Kad jabuke budu gotove staviti ovo tijesto na njih i peci . Ja uvijek probam s cackalicom je li peceno( kad nista ne ostaje na cackalici znak je da je gotovo). Jos dok je vruce nozem okolo pređem i stavim neki veci tanjir tako da tortu preokrenem...ostaviti da se potpuno ohladi i na vrh stavim 2Laganini slag pjene , pospem orasima po vrhu...
ENITA BRCANINOVIC

https://www.facebook.com/laganini.vispak