nedjelja, 14. prosinca 2014.

JAFFA TORTA



Sastav:

● 1 l mlijeka
● 3 pudinga od vanilije
● 10 kašika šećera
● 2 pakovanja jaffa keksa
● 4-5 kom čokoladnih banaanica
● 100 g želea
● 50 g oraha
● 1 pak. petit keksa
● 2 šlag kreme od čokolade

Priprema:

U litar mlijeka dodati šećer prokuhati i u tom mlijeku skuhati puding.

Skinuti sa vatre i dodati jaffa keks, izrezane bananice, žele i malo sjeckanih oraha. Dobro izmijješati.

Uzeti kalup za tortu i obložiti ga prozirnom folijom. Petit keks umakati u mlijeko i redati red keksa, preko njega red fila sve dok ne potrošimo fil. Zadnji red treba da bude keks.

Ostaviti u frižider da se ohladi 3-4 sata.

Tortu izvaditi iz frižidera i lagano je istresti iz kalupa na veću tacnu.

Odstraniti foliju, umutiti šlag kremu premazati je čitavu. Ukrasiti orasima i sa nekoliko jaffa keksa.

Prijatno!

Doznajemo.com