četvrtak, 18. prosinca 2014.

Keks kolač s višnjama


Divan,brz,osvježavajući...Obavezno isprobati:)

Potrebno :

-400 gr petit keksa

-pola maragarina

-pola čaše soka od višnje

- par kašika šećera

- 300gr višanja ( može i više,po želji)

-300 gr mladog sira

-200 ml slatkog vrhnja za šlag


Priprema:

Višnje (ako su svježe),ocistiti ,dodati 5 kasika secera ,staviti u serpu da prokuhaju..ako su zaledjene,samo ih noc prije odledite i pošećerite:)

Skinuti s vtare i ostaviti da se ohlade

Sad pripremiti kremu:

Dobro izmijesati sir sa par kasika secera u prahu,dodati vrhnje i jos malo mijesati dok se masa ne sjedini u svilenkasti krem (to je to)

Ovamo.. ,keks samljeti,dodati rastopljen margarin/puter,par kasika secera (i ovo je po želji),i sok koje su visnje pustile

-Zamijesiti smjesu ,te njome obloziti dno kalaupa (kod mene je kalup u obliku srca)

-Po smjesi poredati pola višanja,po visnjama premazati kremu

-Po kremi opet poredati višnje

-Ostaviti u frizideru najmanje 2 sahata da se sve skupa stegne

-Služiti hladno

Prijatno:)


http://isprobanirecepti.weebly.com/