petak, 19. prosinca 2014.

Kinder Pingui snite



Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika mlijeka
6 kasika brasna
6 kasika cokolade u prahu
1 prasak za pecivo

Za preliv:
1dcl cokoladnog mlijeka

Za krem:
3dcl slatkog vrhnja
400gr kiselog vrhnja
100gr secera u prahu
2 vanil secera
nekoliko kapi limunovog soka

Za coko preliv:
100gr cokolade
50gr maslaca
2 kasike vode
2 kasike secera u prahu

Za dekoraciju:
slag pjena
drobljena cokolada
narandza

Priprema:

Umutiti jaja sa secerom, dodati lagano preostale sastojke, sjediniti ih i ispeci biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kada se ohladi. Biskvit poprskati sa toplim cokoladnim mlijekom. Umutiti slatko vrhnje sa secerom, vanil secerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti preko pola biskvita. Otopiti na pari cokoladu i maslac, dodati vodu i secer pa mijesati dok se nedobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema. Staviti u frizider oko 10 minuta, a zatim preko tog coko preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita. Dekorisati slag pjenom, drobljenom cokoladom i narandzom. Dobro ohladiti prije posluzivanja…

Prijatno!

Autor: Anita Mehicic
 tortekolaci.com