petak, 19. prosinca 2014.

Malinolada



Sastojci za podlogu:
100 gr jafa keksa
50 gr keksa sa kakaom
50 gr mljevenih oraha
100 gr maslaca sobne temperature

Sastojci za krem:
500 gr krem sira
2 dcl vrhnja za slag
50 gr bijele cokolade
50 gr secera u prahu
2 vanil secera
10 gr zelatina (Goveđi )
maline

Za dekoraciju:
jagode, maline, bijela cokolada i listici mente

Priprema:

Sastojke za podlogu samljeti i sjediniti. Dodati maslac i zamijesati smjesu koju potom treba rastanjiti na dno kalupa.

Zelatinu potopiti u malo vode da nabubri.

Izmiksati vrhnje sa secerom i vanil secerom, otopiti na pari bijelu cokoladu pa je dodati vrhnju.

Zatim dodati i sir, sve sjediniti i dodati zelatinu otopljenu na niskoj temperaturi.

Pola krema istresti preko podloge zatim poredati maline, pa drugu polovinu krema.

Dekorisati poslije hladjenja.

Prijatno!
Autor: Anita Mehicic