petak, 19. prosinca 2014.

Kremasti uzitak



Sastojci:
2 jaja
100 gr secera
4 vanil secera
500 gr mascarpone
1 slag krema od vanilije
1 dcl vrhnja za slag
maline
keks
slatki stapici

Priprema:

Jaja, secer i vanil secer dobro izmiksati, a zatim ih kuhati na pari oko 10 minuta da se zgusnu i onda smjesu ohladiti.

Sjediniti mascarpone, prah za slag kremu i 1 dcl vrhnja za slag.

Sve dobro izmiksati i onda u to dodati ohladjenu masu pa ponovo sjediniti.

Kalup obloziti folijom.

Na dno poredati keks koji sam umocila u ohladjeni kapucino, u koji sam dodala par kapi arome ruma (a vi po zelji mozete koristiti i mlijeko ili sok).

Rubove obloziti sa slatkim stapicima i sredinu ispuniti kremom u koju se dodaju maline.

Dekorisati po zelji, ohladiti i uzivati.

Ako vam neodgovaraju maline, vi koristite voce po svojoj zelji.

Ostaviti par sati u frizider da se fino torta stegne, a potom je sjeci na parcad i posluziti.

Prijatno Vam zelim!

Autor: Anita Mehičić
Tortekolaci.com