petak, 19. prosinca 2014.

Lagana slag torta sa napolitankama



Sastojci:
0,5 l mlijeka
10 gr zelatina (Goveđi želatin)
0,5 l vrhnja za slag
4 vanil secera
50 gr secera
100 gr przenih, mljevenih ljesnika
100 gr mljevenih napolitanki sa ljesnjakom
maline
slag pjena

Priprema:

Zelatinu staviti da nabubri, prema uputstvu.

Mlijeko staviti da zavrije zajedno sa secerom i vanil secerom.

Skinuti sa sporeta i dodati zelatinu.

Kada se otopi, ohladiti nekoliko sati u frizideru.

Vrhnje za slag umutiti, dodati ohladjenu masu i sve mikserom sjediniti.

Ljesnjake i napolitanke pomijesati i u kalup stavljati sloj pripremljene mase, zatim posuti sa ljesnjacima i napolitankom, staviti nekoliko malina i ponoviti postupak dok se sastojci nepotrose.

Dekorisati sa slag pjenom i malinama.

Ostaviti nekoliko sati u frizider da se torta fino stegne, a potom je isjeci na parcad i posluziti.

Prijatno!

Autor: Anita Mehicic