četvrtak, 18. prosinca 2014.

MEDENJAK

Za tijesto:
0,5 kg brašna
120 g meda
100 g maslaca
260 g šećera
1 Laganini prašak za pecivo
2 jaja
Za kremu:
0,5 l mlijeka
300 g šećera
6 žlica mekog brašna
2 Laganini vanil šećera
250 g maslaca
PRIPREMA:
Za tijesto od svih sastojaka zamijesiti glatko tijesto i ostaviti pola sata na hladno. Podijeliti na 4 dijela i razvaljati tanko, sve iste veličine. Peći u zagrijanoj pećnici na papirom obloženom limu na 180°c oko 12 min.
Za kremu odvojite 1 dl mlijeka a ostalo zakuhajte. Brašno izmješajte sa šećerom i vanil šećerom pa polako dodajte 1 dl mlijeka. Pazite da nema grudvica. Ulijte u ključalo mlijeko i mješajte. Neka kuha 2-3 min. pa skinite s vatre i pokrijte krpom da se ne napravi kožica. Pustite da se ohladi. Izradite pjenasto maslac, pa po malo dodajte ohlađenu kremu. Kad ste je ujednačili premažite ohlađene kore i gornju, pa pospite ribanom bijelom čokoladom ili sa mliječnom čokoladom, po izboru.
EMINA MULIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak