četvrtak, 18. prosinca 2014.

RIGOJANČI

Kora: 6jaja, 250 g secera, 3 kasike vode, 1 soljica ulja, 100 g brasna, 2 kasikeLaganini gustina, 2 kasike Master kako praha I Laganini prasak za pecivo. Peci u tepsiji a ispod staviti papir za pecenje..ohladiti i prerezati koru da dobijete dvije kore. 
FIl: 2 kasike brasna, 4 zumanceta, 4 kasike secera, 1 Laganini vanilin secer...skuhati u 2 dl..ohladiti i dodati 250 g maslaca.
Staviti prvu koru poprskati je kafom Zlatna džezva crnom staviti zuti fil , pa druga kora isto poprskana kafom i na vrh staviti bjelu kremu.
Bijela krema:4 bjelanca umutiti i u to dodati uspinovan secer 250 g sa pola case vode.
Glazura : 100 g Club cokolade, pola solje ulja..dekorisati po zelji.
ENITA BRCANINOVIC

https://www.facebook.com/laganini.vispak