četvrtak, 18. prosinca 2014.

ČOKOLADNA TORTA

Kora: 5 jaj, 10 kasika secera Imperijal, 10 kasika ulja, 10 kasika mlijeka, 10 kasika brasna, 5 kasika Master kakao praha i 1Laganini prasak za pecivo. Koru ispeci u okruglom ili pravougaonom obliku...ja sam za ovu tortu radila dvije kore pa ih presjekla i dobila 4.
Kore natoptiti cokoladnim mlijekom da budu socne, fine.

Fil: 1/2 l vrhnja za kuhanje zagrijati i dodati 6 cokolada( ja uvijek stavim 3 mlijecne , 3 za kuhanje) dodati pola margarina da se istopi ne da kuha, samo zagrijati da se sve istopi. dobro ohladiti. Filovati kore kremom , ja stavim jos na čokoladnu kremu umucenu vanilin kremu slag, i dekorisete po zelji. Torta je odlicna , ukusna i nije ju tesko napraviti.
ENITA BRCANINOVIĆ

https://www.facebook.com/laganini.vispak