Za biskvit:4zumanca,1 Laganini vanil secer,4 kasike secera u prahu,4 kasike mlijeka,4 kasike ulja,4 kasike brasna,1 kasicica praska za pecivo
Za saum:4bjelanjka,250gr secera,1vanil secer,1kasike limunovog soka,70ml vode
Za dekoraciju:2kesica praha za slag pjenu,2 dcl mlijeka,malo kakaoa,granule secera..
Priprema:
zumanca umutiti sa secerom i vanil secerom u blijedo zuti krem..Dodati im ulje i mlijeko i sjediniti..Dodati zatim brasno pomijesano sa praskom za pecivo,sjediniti ,istresti u okrugli kalup (ili po zelji) i peci na 180C ..Kuhati secer.vanil secer i vodu oko 5 minuta i onda pustiti da se malo ohladi..Umutiti bjelanca sa limunovim sokom i u njih dodavati u tankom mlazu sirup pa mutiti sve dok bjelanci nebudu hladni..Staviti saum preko biskvita i dekorisati sa granulama secera,slag pjenom i kakaom..
ANITA MEHIČIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak