Ne zaboravi Like and Share

ŠAMPITA

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


Za biskvit:4zumanca,1 Laganini vanil secer,4 kasike secera u prahu,4 kasike mlijeka,4 kasike ulja,4 kasike brasna,1 kasicica praska za pecivo
Za saum:4bjelanjka,250gr secera,1vanil secer,1kasike limunovog soka,70ml vode
Za dekoraciju:2kesica praha za slag pjenu,2 dcl mlijeka,malo kakaoa,granule secera..
Priprema:

zumanca umutiti sa secerom i vanil secerom u blijedo zuti krem..Dodati im ulje i mlijeko i sjediniti..Dodati zatim brasno pomijesano sa praskom za pecivo,sjediniti ,istresti u okrugli kalup (ili po zelji) i peci na 180C ..Kuhati secer.vanil secer i vodu oko 5 minuta i onda pustiti da se malo ohladi..Umutiti bjelanca sa limunovim sokom i u njih dodavati u tankom mlazu sirup pa mutiti sve dok bjelanci nebudu hladni..Staviti saum preko biskvita i dekorisati sa granulama secera,slag pjenom i kakaom..

ANITA MEHIČIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss