petak, 19. prosinca 2014.

Šampita



Sastojci za koru:
5 zumanaca
2 kasike secera
1 kasika brasna
1 kasike ulja
1 kasika mlijeka
malo praska za pecivo

Sastojci za krem:
5 bjelanaca
200 gr secera
0,5 dcl vode
vanilin secer

Priprema:

Umutiti zumanca sa secerom, dodati preostale sastojke za koru, sjediniti ih i ispeci na 175 C 10-ak minuta u prethodno zagrijanoj pecnici.

Pomijesati vodu,secer i vanil secer.

Staviti da se kuha dok se secer ne otopi i pocne da se lagano zgusnjava.

Umutiti bjelanca i sipati lagano sirup u njih.

Miksati dok se smjesa ne ujednaci (smjesa treba da postane jako gusta pri kraju, tako da se teze okrecu zice od miksera).

Potom smjesu staviti preko kore, ohladiti i ukrasiti po zelji.

Prijatno!

Autor:Anita Mehicic
http://tortekolaci.com/