Potrebno je: 100 g putera, oko 180 karamel keksa, 2 lista goveđeg belog želatina, 2 banane, 3 kašike soka od limuna, 300 g neslanog krem sira, 150 g putera od kikirikija, 75 g šećera, kesica vanilin šećera, 150 g + 50 g šlaga, pola kesice šlag fiksa, 50 g crne čokolade i kašika ulja.
Priprema:
Keks stavite u kesu, oglagijom ga izmrvite, pomešajte sa otopljenim puterom, stavite u okrugli kalup obložen masnim papirom i stavite u frižider da se hladi oko 60 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi. Banane oljuštite, isecite na komade, ispasirajte u blenderu sa sokom od limuna i pomešajte sa krem sirom, puterom od kikirikija, šećerom i vanilom. U šerpici otopite oceđen želatin, dodajte dve kašike krema, umešajte u krem, sipajte preko keks podloge i ostavite u frižideru još četiri sata. Tortu premažite sa 150 g šlaga i ponovo vratite u frižider. Čokoladu otopite sa kašikom ulja, ohladite oko 20 minuta i prelijte preko torte.
Novosti.rs