Sastojci za podlogu: 50 g bele čokolade, 75 g putera i 150 g muslija sa ukusom meda. Za krem: 200 g borovnica, 600 g neslanog krem sira, 300 g milerama, 3 kesice Goveđa želatina fiks, 75 g šećera, puding od vanile i malo rendane limunove kore.
Priprema:
Borovnice operite i dobro ocedite. Puter otopite u šerpici, dodajte komade čokolade, malo izmrvljeni musli, dobro promešajte, sipajte u kalup za tortu obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ostavite da se hladi u frižideru 45 minuta. Mikserom umutite krem sir sa mileramom, dodajte želatin fiks i šećer, i još malo mutite. Puding skuvajte prema uputstvu na pakovanju, ali sa tečnošću koju su borovnice pustile, dve kašike odstaviter sa strane, a ostatak umešajte u krem. Dodajte oceđene borovnice, prelijte preko musli podloge, u tragovima nanesite dve kašike pudinga i stavite u frižider da se hladi tri sata.
Novosti.rs
Priprema:
Borovnice operite i dobro ocedite. Puter otopite u šerpici, dodajte komade čokolade, malo izmrvljeni musli, dobro promešajte, sipajte u kalup za tortu obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ostavite da se hladi u frižideru 45 minuta. Mikserom umutite krem sir sa mileramom, dodajte želatin fiks i šećer, i još malo mutite. Puding skuvajte prema uputstvu na pakovanju, ali sa tečnošću koju su borovnice pustile, dve kašike odstaviter sa strane, a ostatak umešajte u krem. Dodajte oceđene borovnice, prelijte preko musli podloge, u tragovima nanesite dve kašike pudinga i stavite u frižider da se hladi tri sata.
Novosti.rs