srijeda, 21. siječnja 2015.

Kokos šnit torta

Potrebno za patišpanj:
  • 4 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 300 g šećera
  • 200 g brašna
  • 100 g kokos brašna
  • 1 prašak za pecivo
Fil:
  • 250 g šećera
  • 3 kašike vode
  • 4 žumanca
  • 100 g kokos brašna
  • 100 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • džem od kajsija
 
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje. Sjediniti brašno, prašak za pecivo i kokos, a zatim dodati prethodnoj smesi. Sipati u podmazan pleh 30 x 40 cm i na 200 °C peći koru  oko 12-13 minuta.
Koru izvaditi iz pleh i ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na tri šnita.
Fil: Šećer i vodu kuvati oko 5 minuta. Žumanca izmiksati sa kokos brašnom, pa dodati u šećer. Promešati, pa skloniti sa ringle, dodati otopljenu čokoladu, promešati i ohladiti.
 U ohlađenu smesu dodati umućen maslac i sve zajedno još jednom umutiti.
Koru premazati džemom od kajsija, a zatim filom, a onda postupak ponoviti i sa preostalim korama. Gornju koru prefilovati i posuti kokos brašnom.

minjina-kuhinjica.com