Potrebno za patišpanj:
- 4 jajeta
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 300 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g kokos brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 250 g šećera
- 3 kašike vode
- 4 žumanca
- 100 g kokos brašna
- 100 g čokolade
- 250 g maslaca
- džem od kajsija
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje. Sjediniti brašno, prašak za pecivo i kokos, a zatim dodati prethodnoj smesi. Sipati u podmazan pleh 30 x 40 cm i na 200 °C peći koru oko 12-13 minuta.
Koru izvaditi iz pleh i ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na tri šnita.
Fil: Šećer i vodu kuvati oko 5 minuta. Žumanca izmiksati sa kokos brašnom, pa dodati u šećer. Promešati, pa skloniti sa ringle, dodati otopljenu čokoladu, promešati i ohladiti.
U ohlađenu smesu dodati umućen maslac i sve zajedno još jednom umutiti.
Koru premazati džemom od kajsija, a zatim filom, a onda postupak ponoviti i sa preostalim korama. Gornju koru prefilovati i posuti kokos brašnom.