četvrtak, 22. siječnja 2015.

Laganini tortica ili kolač od keksa

400 gr.Petit keksa (Kent)
1 litar mlijeka
2 pudinga od čokolade Laganini
1 vanilin šećer
8 kašika šećera
2 kašike kakaa
250 gr.margarina
2 šlag pjene (mlijeko,šećer po uputstvu) – Laganini
malo čokolade za dekoraciju i jagoda
Priprema:
Izlomiti keks na komade. 7 dcl mlijeka i šećer staviti da kuha. Kada mlijeko prokuha dodati puding, kakao i vaniliju, šećer pomješati sa 3 dcl hladnog mlijeka. Kada je puding gotov dodati margarin (maslac) koji je bio na sobnoj temparaturi i izmiješati. Preliti preko keksa i sve dobro izmiješati. Staviti u plastičnu posudu okruglog oblika, koju obložite folijom. Staviti u frižider da se ohladi i dobro stegne (oko 3h). Kada se torta stegnula okrenemo je naopako na podlogu (tacnu).Skinuti foliju i premazati šlag pjenom, ukrasiti čokoladom i jagodama.
Jednostavno za napraviti.

Halalrecepti.com