Biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike kakaa
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za preljev:
čaša šećera od 2 dcl
250 ml vode
Bijeli fil:
12 kašika šećera
9 kašika gustina
750 ml mlijeka
margarin 250 gr.(bolje maslac)
2 vanilin šećera
Glazura:
1 čokolada za kuhanje 100 gr
30 gr.margarina
Umutiti bjelanjca sa šećerom, zatim dodati žumanca, kakao, brašno i prašak za pecivo. Preljev prokuhati i preliti pečen biskvit.
Za fil:
Razmutiti šećer i gustin sa 250 ml mlijeka i sasuti u 750 ml mlijeka koje kuha. Kada se zgusne ,ostaviti da se ohladi, prekriti prozirnom folijom. Kada se ohladi dodati omekšali margarin,zatim premazati biskvit. Na kraju glazura ,ja sam pravila kolač u tepsiji veličine 37 x 21. Prijatno.
Emira Sudar
Halalmagazin.com
Halalmagazin.com