500 gr jufki (Klas jufke imaju halal certifikat)
100 gr oraha
100 gr kokosa Master
50 gr šećera
70 gr griza
150 gr mljevene plazme
1 Laganini vanilin šećer
+100gr. putera
Agda
500gr šećera
1 l vode
1 vanilin šećer
pola limuna u kriške sirup kuhati 20min.
500gr šećera
1 l vode
1 vanilin šećer
pola limuna u kriške sirup kuhati 20min.
Napomena: dimenzija tepsije je 26cm.
Složiti dvije kore svaku koru poprskati sa puterom i posuti pripremljenom smjesom i motati u rolnicu. Kad ste smotali sjeći na 2cm i redati u tepsiju. Kad ste sve složili ružice puterom premazati i peći u zagrijanoj rerni na 200C oko 15min, i onda smanjiti na 150C i peći jos 45min. .Kad su ružice gotove preliti sirupom i prekriti da upiju sirup
TAHIRA MARHOŠEVIĆ
Složiti dvije kore svaku koru poprskati sa puterom i posuti pripremljenom smjesom i motati u rolnicu. Kad ste smotali sjeći na 2cm i redati u tepsiju. Kad ste sve složili ružice puterom premazati i peći u zagrijanoj rerni na 200C oko 15min, i onda smanjiti na 150C i peći jos 45min. .Kad su ružice gotove preliti sirupom i prekriti da upiju sirup
TAHIRA MARHOŠEVIĆ
(naslovna fotografija: Arabella Magazin)
Halalmagazin.com
Halalmagazin.com