Za koru:
4 jajeta
100 g šećera
50 g gustina
50 g brašna
Za fil I:
300 g krem šlaga od vanile
3,5 dl kisele vode
50 g šećera
300 g mlevenog keksa
100 g bele čokolade
Za fil II:
300 g krem šlaga od čokolade
3,5 dl kisele vode
50 g šećera
200 g čokolade
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca, dodati brašno, gustin i polako promešati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smese ispeći koru.
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca, dodati brašno, gustin i polako promešati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smese ispeći koru.
Fil I:
1. Krem šlag od vanile umutiti sa hladnom kiselom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mleveni keks, rendanu belu čokoladu i polako promešati.
1. Krem šlag od vanile umutiti sa hladnom kiselom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mleveni keks, rendanu belu čokoladu i polako promešati.
Fil II:
1. Krem šlag od čokolade umutiti sa kiselom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati rendanu mlečnu čokolade i promešati.
1. Krem šlag od čokolade umutiti sa kiselom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati rendanu mlečnu čokolade i promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom I, preko njega naneti fil II i dekorisati po želji.
1. Koru premazati filom I, preko njega naneti fil II i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra Hrana