ponedjeljak, 9. veljače 2015.

Brza torta sa kivijem


220 g piškota
1 l mleka
2 pudinga od banana
2 kašike gustina
12 kašika šećera
50 g putera
5 kivija
100 g mlevenog keksa
50 g mlevenih lešnika
3 kesice šlaga
2 štangle čokolade
sok

Priprema:

Fil I:
1. U 1 litru mleka skuvati 2 pudinga od banane, a zatim dodati 2 kašike gustina i 8 kašika šećera. Krem pažljivo promešati.
2. U vruć krem dodati 50 g putera i lagano mešati dok se potpuno ne istopi.
Fil II:
1. Kivi iseckati na kockice i pomešati sa mlevenim keksom i lešnicima.
2. Dodati 2 kašike šecera i ostaviti da voće malo odstoji. Ako kivi pusti mnogo soka, dodati još malo keksa ili lešnika.
Finalni postupak:
1. Piškote umakati u sok i ređ ati na dno tepsije.
2. Na piškote izliti skuvani fil od pudinga. Kad se krem malo prohladi, po njemu ravnomerno naneti fil od kivija.
3. Umutit 3 šlaga sa 2 kašike šećera. Polovinu odvojiti i u nju sipati otopljenu čokoladu.
4. Na fil od kivija naneti šlag sa čokoladom, a na njega običan šlag.

Izvor:http://www.lepotaizdravlje.rs/posaljirecept/