srijeda, 4. veljače 2015.

KOKOS FANTAZIJA


Sastojci

70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
70 g šećera
10 g Glatkog brašna
10 g Gussnela
15 g Kakaa u prahu
1 žlica Praška za pecivo
1 žlica ulja
1 žlica miljeka


Za kremu:
1 litra mlijeka
1 Puding vanilija
60 g Gussnela
8 žlica šećera
100 g Kokos brašna
10 g Mljevene goveđe želatine
300 ml slatkog vrhnja

Za glazuru:
250 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade



PripremaVrijeme pripreme:50 minTežina:Srednje zahtjevno



Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.


U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko.


Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.


Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15 minuta.


Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.


Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.


Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.


Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu goveđu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže.


U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.


Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.



Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.
PosluživanjeNarežite i poslužite.

SavjetKad pripremate čokoladnu glazuru, slatko vrhnje zagrijte samo do točke vrenja, ne smije vam zakipjeti.
(coolinarika.com)