srijeda, 4. veljače 2015.

Pomorandža torta

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
sok od 1 pomorandže
Fil:
300 g oraha
1/2 dl mleka
šećera po ukusu
200 g umućenog maslaca


5 štangli čokolade
4 žumanceta
4 kašike šećera
1 pomorandža
I još:
šlag
1-2 štangle čokolade
Umutite jaja i šećer, dodajte orahe i brašno. Pecite patišpanj na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad se ohladi, prelijte sokom od pomorandže.
Za fil poparite mlevene orahe vrelim mlekom, dodajte šećer po ukusu i maslac. U to dodajte čokoladu otopljenu u malo ulja i prethodno umućena žumanca sa šećerom i korom i sokom od 1 pomorandže. Patišpanj nafilujte, dodajte šlag i na sve krupno narendajte čokoladu.
Izvor: Stvar Ukusa