utorak, 3. veljače 2015.

TARTUF Kolač

SASTOJCI
ZA KORE

15 jaja
15 kašika šećera
450 g čokolade

ZA FIL
250 g maslaca
300 g šećera u prahu
200 g kakaoa
2 jajeta
2 kašike vode
1 burbon vanilin šećer


ZA GLAZURU
200 g čokolade za kuvanje
30 ml ulja

PRIPREMA
Penasto umutite belanca i šećer, pa dodajte žumanca i rastopljenu čokoladu. Smesu podelite na tri dela, pa ispecite tri kore u okruglom, podmazanom i brašnom posutom kalupu. Svaku koru pecite po 20 minuta na 180 stepeni. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte kakao i jaja. Krem stavite u frižider da se malo stegne, pa odvojte 12 kašičica za ukrašavanje i vratite u frižider.


Ostatak fila pomešajte sa dve kašike vode i burbon vanilin šećerom i filujte koru po koru. Tortu premažite sa svih strana filom i prelijte je glazurom od čokolade koju ste prethodno otopili sa uljem. Od izdvojenog fila kašičicom oblikujte ukrase i poslažite ih uz obod torte.

Izvor: http://zena.blic.rs/