SASTOJCI
ZA KORE
15 jaja
15 kašika šećera
450 g čokolade
ZA FIL
250 g maslaca
300 g šećera u prahu
200 g kakaoa
2 jajeta
2 kašike vode
1 burbon vanilin šećer
ZA GLAZURU
200 g čokolade za kuvanje
30 ml ulja
PRIPREMA
Penasto umutite belanca i šećer, pa dodajte žumanca i rastopljenu čokoladu. Smesu podelite na tri dela, pa ispecite tri kore u okruglom, podmazanom i brašnom posutom kalupu. Svaku koru pecite po 20 minuta na 180 stepeni. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte kakao i jaja. Krem stavite u frižider da se malo stegne, pa odvojte 12 kašičica za ukrašavanje i vratite u frižider.
Ostatak fila pomešajte sa dve kašike vode i burbon vanilin šećerom i filujte koru po koru. Tortu premažite sa svih strana filom i prelijte je glazurom od čokolade koju ste prethodno otopili sa uljem. Od izdvojenog fila kašičicom oblikujte ukrase i poslažite ih uz obod torte.
Izvor: http://zena.blic.rs/
ZA KORE
15 jaja
15 kašika šećera
450 g čokolade
ZA FIL
250 g maslaca
300 g šećera u prahu
200 g kakaoa
2 jajeta
2 kašike vode
1 burbon vanilin šećer
ZA GLAZURU
200 g čokolade za kuvanje
30 ml ulja
PRIPREMA
Penasto umutite belanca i šećer, pa dodajte žumanca i rastopljenu čokoladu. Smesu podelite na tri dela, pa ispecite tri kore u okruglom, podmazanom i brašnom posutom kalupu. Svaku koru pecite po 20 minuta na 180 stepeni. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte kakao i jaja. Krem stavite u frižider da se malo stegne, pa odvojte 12 kašičica za ukrašavanje i vratite u frižider.
Ostatak fila pomešajte sa dve kašike vode i burbon vanilin šećerom i filujte koru po koru. Tortu premažite sa svih strana filom i prelijte je glazurom od čokolade koju ste prethodno otopili sa uljem. Od izdvojenog fila kašičicom oblikujte ukrase i poslažite ih uz obod torte.
Izvor: http://zena.blic.rs/