ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Čokoladni užitak

biskvit:
4 jaja
7 žlica šećera
7 žlica ulja
7 žlica mlijeka
7 žlica brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
krema:
pola l. slatkog vrhnja
400 gr mlječne čokolade
200gr čokolade za kuhanje
1 margarin 250 gr
preljev za kore
4 dcl mlijeka toplog

izrada biskvita:

odvojiti zumanjke od bjelanjaka.zumanjke i secerdobro izmiksati pa dodati ulje,mlijeko,zatim brasno ,kakao i p.z.p

peci na laganoj temperaturi.kad se ispece razrezati ,da dobijemo 2 kore.ja sam poduplala smjesu tako da sam dobila tri kore.


krema:

staviti vrhnje na vatru ,ali ne da kuha,nego toliko dok se ne istopi cokolada koju smo dodali odma u vrhnje,i to ostavimo malo da se ohladi.dok se malo krema ohladi pripremiti izmucen margarin ,zatim ga sjediniti s kremom,i izraditi da bude ljepo glatka smjesa

e zatim kore navlazimo i normalno filujemo a po zelji ukrasimo.



recepti.hr