ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Prevrnuti kolač od jabuka


Sastojci:


5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica brašna i prašak za pecivo
5 žlica ulja
jabuka koliko hoćete
Priprema:

U zdjelu za pećenje, izrežemo (nije bitno kako) jabuke i pospemo i sa 5 žlica sećera.
Stavimo i 10 min da se zapeku, a prije toga, umutimo jaja s šećerom, mlijekom, brašnom, prašak za pecivo i ulje.
Kad izvadimo jabuke, zaliti smjesom i vratiti da se peće. Kad je i biskvit pečen, izvaditi i malo ohladiti, okrenuti kolač naopako na odabranu podlogu.



Po želji ako hoćete, može se napravit i puding od vanilije, u koji kad se ohladi dodamo pola margarina, ja sam stavila i sjeckane žele bombone. Puding staviti preko jabuka i ostaviti da se ohladi, da bi mogli staviti šlag. Pripremiti i šlag pa premazati preko kolača.