Recept za pripremu medene roze pite od Dijane Ademović.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora s medom
800 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 žlice meda
100-150 g šećera
200 g margarina
100 gr milka čokolade sa okusom lješnjaka
2 šolje mljevenog keksa
1 vanilija šećer
Dodatni sastojci:
malo šećera u prahu
malo crvene boje za kolače
nekoliko kapi limunovog sokamalo tople vode
Priprema:
Puding razmutiti u malo mlijeka, a u ostatak mlijeka dodati med, šećer, vanilija šećer, margarin, čokoladu i staviti da se kuha. Puding pripremiti na standardan način i dok je topao umiješati mljeveni keks. Kremu ohladiti i potom premazati kore. Ostaviti preko noći da se krema upije i sutradan premazati glazurom pripremljenom od šećera u prahu, vode, limunovog soka i crvene boje za kolače.
recepti-svijeta.com
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora s medom
800 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 žlice meda
100-150 g šećera
200 g margarina
100 gr milka čokolade sa okusom lješnjaka
2 šolje mljevenog keksa
1 vanilija šećer
Dodatni sastojci:
malo šećera u prahu
malo crvene boje za kolače
nekoliko kapi limunovog sokamalo tople vode
Priprema:
Puding razmutiti u malo mlijeka, a u ostatak mlijeka dodati med, šećer, vanilija šećer, margarin, čokoladu i staviti da se kuha. Puding pripremiti na standardan način i dok je topao umiješati mljeveni keks. Kremu ohladiti i potom premazati kore. Ostaviti preko noći da se krema upije i sutradan premazati glazurom pripremljenom od šećera u prahu, vode, limunovog soka i crvene boje za kolače.
recepti-svijeta.com