BISKVIT:
6 žumanaca
5 žlica šećera
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
6 bjelanjaka
Pjenasto umiješajte žumance i šećer, dodajte ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pecite 30 – 40 min na 180 C.
KREMA:
½ lit mlijeka
4 žlice gustina
5 žlica šećera
1 margarin
Gustin i šećer umutite sa malo hladnog mlijeka pa ulijte u pola litra kipućeg mlijeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre i kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izmješan margarin.
GLAZURA:
½ lit vrhnja za šlag
20 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg «milka» čokolade
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Skinite s vatre i nakon par minuta hlađenja glazuru izlijte na kremu koju ste stavili na ohlađeni biskvit.
recepti-svijeta.com