Sastojci za testo: 150 g šećera, 5 jaja, 100 g brašna, kašičica praška za pecivo, 50 g gustina, 25 g mlevenog keksa, 6 kašika vode, kesica vanilin šećera i kašičica kakao praha. Za krem: 600 ml slatke pavlake, kesica šlag fiksa, kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, kašika rendane čokolade, 2 kašičice kakao praha i 300 g jagoda ili drugog voća po ukusu.
Mikserom umutite jaja, šećer, vanilu i mleveni keks. Brašno, prašak za pecivo i gustin malo-pomalo sipajte u umućena jaja i promešajte. Pet kašika testa izmešajte sa kakaom i sipajte u plastičnu kesicu, a ostatak preručite u pleh obložen masnim papirom.
Mikserom umutite jaja, šećer, vanilu i mleveni keks. Brašno, prašak za pecivo i gustin malo-pomalo sipajte u umućena jaja i promešajte. Pet kašika testa izmešajte sa kakaom i sipajte u plastičnu kesicu, a ostatak preručite u pleh obložen masnim papirom.
Odsecite vrh kesice, napravite osam dijagonala na testu i ispecite u rerni na 220 stepeni 10 minuta. Slatku pavlaku umutite sa šlag fiksom, šećerom i vanilom. Pola količine kašičicom rasporedite preko kore, ostatak šlaga pomešajte sa kakaom i rendanom čokoladom. Poređajte prepolovljene (jagode nekoliko ostavite za ukrašavanje), premažite preostalim šlagom i pažljivo urolajte.