Za koru: 120 g brašna, 4 jaja, kašičica praška za pecivo i 120 g šećera. Za krem: 200 g šećera, 2 kruške, 80 g putera, 50 ml slatke pavlake, 600 g neslanog krem sira i 2 šoljice ekspandiranog pirinča za ukrašavanje.
Izmiksajte žumanca i šećer, postepeno umešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte sneg od belanaca, promešajte i sipajte u pleh obložen masnim papirom. Pecite u rerni na 200 stepeni 10 minuta. Toplu koru premestite na kuhinjsku krpu, urolajte i ohladite. Za karamel krem, u tiganju zagrejte 150 g šećera na visokoj temperaturi, dok ne dobije boju ćilibara.
Izmiksajte žumanca i šećer, postepeno umešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte sneg od belanaca, promešajte i sipajte u pleh obložen masnim papirom. Pecite u rerni na 200 stepeni 10 minuta. Toplu koru premestite na kuhinjsku krpu, urolajte i ohladite. Za karamel krem, u tiganju zagrejte 150 g šećera na visokoj temperaturi, dok ne dobije boju ćilibara.
Dodajte puter, slatku pavlaku, pola količine krem sira, dobro izmiksajte i ohladite dva sata u frižideru. Kruške oljuštite, izvadite semenke i isecite na kockice. Koru odmotajte, nafilujte karamel kremom, rasporedite kruške i ponovo urolajte. Ostatak krem sira umutite sa 50 g šećera i premažite rolat. Pirinač ispecite u rerni i odmah obložite premazan rolat.