Sastojci
Smeđi biskvit:
6 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
1,5 dl mlijeka
1,5 dl ulja
7 žlice brašna pomiješana s nešto više od polovice praška za pecivo
2 žlice kakaa
5 žlica mljevenih oraha (badem, lješnjak)
Bijeli bisvit:
4 jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
malo dl mlijeka
malo dl ulja
5 žlica brašna
manje od polovice praška za pecivo
Punjenje 1:
500 ml vrhnja
200 g čokolade u prahu
Nadjev za prvu polovicu:
2-3 žlice Nutele
Nadjev za drugu polovicu:
1 čokoladni puding prokuhati u 2,5 dl mlijeka
po želji 2 male žličice šećera
2 vanilije šećer
1 žličica Nutele
Sok od 3 naranče
preljev:
150 g bijele čokolade
0,5 dl ulja
1 žlica džema od marelice.
Postupak
Pomiješamo jaja i šećer i mutimo barem 7-10 minuta da bi se dobila čvrsta pjena. Zatim postupno dodati i preostale sastojke.
Pecite smeđi biskvit na 170 stupnjeva u pećnici oko 30 min. Ostavite da se ohladi i rezati na pola.
Bijeli biskvit prema istom postupku peći 25 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
Iscijedite sok od 3 naranče za ispiranje bisvita. Ako želite, dodajte šećer.
U posudu stavite vrhnje i čokoladu u prahu, zatim stavite da se potpuno otopi. Nakon toga ostaviti da se ohladi, po mogućnosti preko noći u hladnjaku. Kad se ohladi, mutiti da očvrsne. Puding za nadjev mora biti potpuno ohlađen, pri hlađenju često promiješajte.
Smeđi biskvit staviti na pladanj, prelijte ga sokom od naranče. Stavite bijeli biskvit na smeđi, ulijte sok od naranče i premažite drugim nadjevom. Postavite treći sloj, ulijte sok preko gornje površine i premažite tankim slojem džemom od marelica.
Stopiti bijelu čokoladu i preliti je mlaku preko torte.
kulinarika.net
Smeđi biskvit:
6 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
1,5 dl mlijeka
1,5 dl ulja
7 žlice brašna pomiješana s nešto više od polovice praška za pecivo
2 žlice kakaa
5 žlica mljevenih oraha (badem, lješnjak)
Bijeli bisvit:
4 jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
malo dl mlijeka
malo dl ulja
5 žlica brašna
manje od polovice praška za pecivo
Punjenje 1:
500 ml vrhnja
200 g čokolade u prahu
Nadjev za prvu polovicu:
2-3 žlice Nutele
Nadjev za drugu polovicu:
1 čokoladni puding prokuhati u 2,5 dl mlijeka
po želji 2 male žličice šećera
2 vanilije šećer
1 žličica Nutele
Sok od 3 naranče
preljev:
150 g bijele čokolade
0,5 dl ulja
1 žlica džema od marelice.
Postupak
Pomiješamo jaja i šećer i mutimo barem 7-10 minuta da bi se dobila čvrsta pjena. Zatim postupno dodati i preostale sastojke.
Pecite smeđi biskvit na 170 stupnjeva u pećnici oko 30 min. Ostavite da se ohladi i rezati na pola.
Bijeli biskvit prema istom postupku peći 25 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
Iscijedite sok od 3 naranče za ispiranje bisvita. Ako želite, dodajte šećer.
U posudu stavite vrhnje i čokoladu u prahu, zatim stavite da se potpuno otopi. Nakon toga ostaviti da se ohladi, po mogućnosti preko noći u hladnjaku. Kad se ohladi, mutiti da očvrsne. Puding za nadjev mora biti potpuno ohlađen, pri hlađenju često promiješajte.
Smeđi biskvit staviti na pladanj, prelijte ga sokom od naranče. Stavite bijeli biskvit na smeđi, ulijte sok od naranče i premažite drugim nadjevom. Postavite treći sloj, ulijte sok preko gornje površine i premažite tankim slojem džemom od marelica.
Stopiti bijelu čokoladu i preliti je mlaku preko torte.
kulinarika.net