Sastojci
4 kašike šećera
250 ml. mlijeka
100 ml. ulja
2 kašike kakaa
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
1 puding okus po vašoj želji (ja sam od kokosa)
500 ml. mlijeka
120 gr. putera
5 kašika šećera
1 vanillin šećer
1 čokolada
Kora:
3 jaja4 kašike šećera
250 ml. mlijeka
100 ml. ulja
2 kašike kakaa
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
1 puding okus po vašoj želji (ja sam od kokosa)
500 ml. mlijeka
120 gr. putera
5 kašika šećera
1 vanillin šećer
1 čokolada
Ukrašavanje:
500 ml. tečnog šlaga
šećera po želji
rendana ili strugana čokolada
500 ml. tečnog šlaga
šećera po želji
rendana ili strugana čokolada
Priprema:
Umutite jaja i šećer. Dodajte mlijeko i ulje pa izmutite.
Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo.
Izmutite pa sipajte u nauljenu tepsiju posutu sa malo brašna.
Pecite na 350F-180C dok kora ne bude gotova.
Dok se kora peče skuhajte puding prema uputstvu na vrećici.
Maknite sa peći, poklopite i povremeno promješajte da se ne stvori korica.
Puter omekšajte na sobnoj temperaturi pa izmutite sa vanillin šećerom.
U potpuno hladan puding dodajte puter i dobro izmutite.
Istresite kremu preko kore, pa preko narendajte ili nastružite čokoladu.
Izmutite šlag i istresite preko kolača.
Po vrhu pospite struganom čokoladom i ostavite u frižider da se kolač potpuno ohladi.
Prijatno!
tortekolaci.com